16 November 2009

Komunikasi 2 Hala....

Keadaan idung masih tak cukup stabil...awat la jadi lagu nie..?

Minggu lepas pun keadaan nya samer gak...


Balik umah, lepas selesaikan apa yg patut, telan ubat tido. Mr. K g surau.

Rabu petang aku singgah pasar malam Bidor dengan semangat yang kuat malam tue nak masak. Rasenyer dah lamer tak pegang sudip & periuk belanga kat dapo....

Bangun tido kul 9.30 mlm, keadaan jadi lain. M.A.L.A.S tul aku nak masuk dengan idung yang tak syok nak dilayan.... Maka terjadi la komunikasi sms yang tak disengajakan ...


Me : Orang lom masak. Nak makan ke?
He : Dak, nak cium bau jek....
Me :K
He : Awak masak pe..?
Me: Ntah le. Nak makan pe..?
He : Apa de?
Me : Ikan, udang, sotong, sayur
He :Wat le ape2....
Me : Ciken chop leh...hehehe
He : Ci ken chop umah ke luo umah..?
Me : Luo umah ler. Maner de ayam..
He : heee... nakal mike nie...
Me : Apenyer...? Betul ler.
He : Siap....

Hahaha.... Menjadi la taktik aku kali nie... Memang ak larat pun nak masak. Tapi takkan nak bagi tau malas lak kan. Kena ler pusing satu macam sikit... Kepada isteri-isteri yang lain, jangan tiru aksi aku yek.. Tak patut buat cam nie... Ampun yek bang....







Maka berubah ler menu aku malam tue... Menikmati makan malam kat Rest House Tapah jek...
Chicken chop tue adalah dalam tempoh promosi..RM 6.90 jek sampai bulan Dis. Tapi aku rasa portionnyer a bit smaller dr sebelum nie. Makum ler...PROMOSI....Tapi still cukup tuk santapan malam. Kalo banyak pun kang tak abih lak...

Mr. K menjamah Nasi Goreng Cendawan....Alhamdulillah....










2 ulasan:

skpz berkata...

udah rasmi makan ciken chop promosi tu yea....
teman belum lagi.... yang tak promosi tu udah banyak kali.....
nak kata sedap sangat...idak jugak tapi pilihan takde, kat tapah... rest tu jea rasanya yang jual ciken cop!!

Nietanozie berkata...

teman uda selamat merasa...
memang takde pilihan lain pun kat sini...
Tapi, biler promosi rasenyer cam portion dier kecik sikit. Takmacam selalu....

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin