04 Januari 2012

Unplanned Trip #1 - Teluk Batik

Kisah berlaku di hari natal.....

Kebetulan semua family ader kat umah memandangkan sehari sebelum tue cousin aku bertunang. Jadi memang semua ader balik & abah adalah bercuti pada ari krismas. Knowing my father yg susah nak dpt cuti walaupun cuti sekolah...hehehe. (dier cikgu................. Tapi cikgu kat driving school..:))

Jadi sementelah (cewahhh...!) sudah lamer takde family holiday nie, kiter decide buat short trip jek. Abah keje dah ari senin, jd kena la buat short trip, kalo dak leh terus terjah ke pangkor... ye dok..?

Ok jom kiter ke Teluk Batik je la....

Kalo ikutkan memula Mr. K x dpt pegi. Kalo dier pegi pun, dier datang kendian coz dier ader tournament badminton. Jadi kami jalan dulu. 3kereta dari Tapah. Tapi belum pun sampai teluk intan, Mr. K dah call. Kalo dah call tue, tanda2 'bungkus' la tue. Tepat sekali telahan ku... Jadi kami decide makan dulu kat Teluk Intan sambil tunggu dier kat sana, sebab kalo nak bawak keta byk2 kang payah. Dan firasat kitaorang kata orang adalah sangat ramai nanti.

Lepak makan kat Gulam Rasul Teluk Intan. Ngam2 habis makan, dier pun sampai. Parking keta kat kuarters Kastam dan gerak....

Gambo adelah banyak sbb pakai kamera mahal... Haruslah gambo kat sini blog kena banyak. Kalo setakat kamera hp aku letak sekeping 2 je kot..:)

Muka budak kecik nie masam jek dalam keta..... Tak sampai 1/2 jam, tido...


Biler sampai baru la ceria sikit......

Orang adalah meramai.... Setiap ceruk tempat di penuhi orang. Udah cam ulat pulak...


Sedang mencari tempat untuk pertapaan....

Dah dapat port, aku & Mr. K jenjalan carik makan lak... Aku kenyang, somiku yg lapar coz lom makan. Jumpa topi, belikan untuk 2 budak kecik nie.. Tapi, Aina pakai sekejap jek tarik... Menyampah beno dier kalo suh pakai topi ke headband ke... Syahir lak buat muka pelik pakai topi. Asyik la mandang ke atas... :)


Aktiviti : Mandi manda, berpasir-pasiran, lepaking & makan-makan....


Yang tak mandi, dok melepak jek kat tepian. Malas nak menukar2 baju. Lagipun orang ader lah meramai beratur kat changing room bak ulor melingkor barisannyer.....

Sempat melayan mata. Deme nie letak la kat maner pun, kompom tido.....


Penat melayan ombak rindu, melepak atas kerusi. Tapi kejap jek, pastu dtg tuan nyer kutip kerusi. Kerusi tak bayo gitu ler....

Budak nie, dah selesai mandi tuko baju, akap kat aku, "along rasa badan along macam kat dalam air lagi la mak long..." hehehe. Penangan mandi laut. Ke takpuas mandi lagik. Depa 2 beradik paling lama mandi, memula dah naik, pastu turun balik sebab tak puas mandi.

Syahir seperti biaser ler.... Happy go lucky jek.

Kelaparan biler dah naik kat atas... memasig mencari makan. Kali nie kami takde bawak bekal2 berat pun. Bawak makanan ringan2 hasil kebun, pastu beli makanan ringan2 kat area situ.


Kami tinggalkan laut biler dah nak gelap... Dh dekat kul 7 baru kami keluar kot...

Pas penat mandi manda terus mencari makan... Ikan bakar of cos. Aku cerita lain entry...

Tapi dari Teluk Batik nak keluar punya la lama, kereta bergerak bak siput. Jem sikit punya jauh. Dari simpang besar ke Teluk Batik, saper yang penah pegi mesti tau jauh simpang sampai ke dalam. Padahal kitaorang nak g tempat ikan bakar tue takde le jauh maner, lebih kurang 4,5 km jek. Makan maser dekat 1/2 jam... huhuhu. Adat la kan, udah datang time orang ramai.

To be continue yek.... Cerita sehari makan posting 2,3 hari... hehehehe. 2 episod je pun. Gambo adelah banyak jd kiter separate jd 2 entry. leh..?


Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin