16 Disember 2009

Fasa Baru

Setiap hari kita akan melalui kehidupan baru. Sekali umur kiter naik kita akan melalui fasa baru.

Dari bayi, kanak2, remaja, dewasa, berkahwin dan seterusnya. Setiap fasa cabarannya berbeza.

Cabaran dan dugaan mesti ader. Kematangan seseorang datang dari cabaran yang dilalui. Persediaan mesti ada untuk menepis & menempuh cabaran dan dugaan. Tak kisah ler camner nak hadapi, korang nak bersilat, nak menahan, nak lawan jek...hehehe. Guna la aper cara sekali pun. Tapi jangan la lari. Dier mesti datang balik... Yang penting kena redha dengan apa yang dihadapi.

Sebenarnye sikit jek nak bagitau. My mom dah melalui fasa baru lagi dalam hidup dier. Dah pencen. Itu jek. Melalui hidup2 yang dah biaser bekerja, dikelilingi kengkawan pastu tetiba lak sampai maser untuk pencen. Mula-mula mungkin kekok nak membiasakan diri, tapi lamer2 biaser la tue.

Aku biler dah berenti keje esok camner lak yek... Maunyer minggu pertama aku belasah tido cukup2. Cover balik tido aku yang tak cukup sebelum nie. Teringat dulu, kalo balik dari cuti semester kalo boleh nak tido sepanjang maser tue... Lepak goyang kaki, tengok tv. Sebab dah berhempas pulas srudy, menelaah pelajaran. Balas dendam la kan.....


1 ulasan:

ezzati berkata...

bila dh tua..x banyak tdo mcm kt muda mudi ni..kikik..

p/s: tahniah pd mak tu..:)

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin