24 Disember 2009

Sesi memalukan diri sendiri..

Menaip sambil tutup muka...malu....huhuhu..;-p



Kan best kalo nak masuk keta sendiri ader orang bukak kan... Tentu2nyer kompomketa tue keta yang sepatutnyer kita naik...





Petang semalam ader sikit lupa mau ambik mak kat opis. Tapi dah pas baton kat Mr. K, still balik dalam kelam kabut.

Turun tangga, ader ler sebijik TW (brand keta aku la nie...) warna putih (colour pun samer) parking betul depan tangga tue. Tgk cermin depan, cakap dalam hati "apesal la sticker nie 'parking' kat situ. Tak cantik tul la..."

Pegang kunci, tekan. Takde respon. Tekan lagi. Samer gak. Tarik la tombol pintu keta tue, tak leh pulak.

Letak beg laptop kat tepi tayar, rim tayar dah samer. Betul la tue.

Kuar kunci spare, tekan. Takde respon gak. Tekan lagik, samer gak takde respon. Bateri kong ke...? Tarik lagik pintu, depan belakang...

Capai tepon, dial nombor Mr. K... Pusing belakang keta..

"La, nie bukan keta aku..." sambil gelak2 kat Mr. K. hahaha.... Tak jadi cakap ngan dier. Letak tepon.

Pusing kanan, keta TW aku yang warna putih ada selang sebijik keta ngan keta tue.... Dengan muka selamba, sambil gelak2 jalan kat keta. Tekan, Sonang jek. Bukan masalah bateri pun..hahahaha.

Aku masuk keta, nak start enjin, keta TW yang lagik 1 tue pun jalan samer. Dier nampak ke yek....? Adoi aiii... Maluuuu..............

Dari Slim River sampai Sungkai aku gelak sengsorang. Sebab malu, singgah petronas Sungkai, beli ais krim.........Malu punyer pasal.


Hahahaha....Logik ke....?





Asamgaram : Sesekali ilang ingatan.......


5 ulasan:

kulop ludin berkata...

IZINKAN TEMAN KETAWA JAP.....
hahahaha....

mujor idak masukan konci kemdian puleh2....
mau meraung kete tuh!! hahaha!

Iza berkata...

Ya la....aku dpt rasakn...dan terbayangkan ttg majikan suamiku yg sememangnya mudah lupa...kes tersilap kereta jgk. Cuba bc n3 ni..

http://azilas.blogspot.com/2009/10/lagi-kisah-lucu.html

zilla berkata...

wawawawwawawawwawaakakakakakakak... sambil gelak guling2!!!!

zilla berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Nietanozie berkata...

kulop : kpala otak nie terpikirgak. Tapi kang takut berbunyik. Maluuuu....

Iza : dah baca entry tue. Tak sangka lak kena kat diri sendiri

zilla : tima kasih yek...hehehehe...

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin