03 Ogos 2011

6 Bulan

3,4 ari sebelum puasa bawak Aina g check up kat Ar-Ridzuan Ipoh.. Malas nak menempuh bulan Ramadhan. Tapi, yang benonyer check up nie pun dah lewat 3 minggu. Sepatutnya 8/7 ari tue pegi bawak Aina, sebab beberapa perkara yang tak mampu dielakkan, 27/7 baru sempat bawak

Cam biaser, mula2 mesti cek berat, tinggi dan ukur lilit kepala. Pastu baru kasi 1 kali cucuk....


Muka sedih pas kena cucuk... Mase cucuk tue ok jek, nak tarik keluar jarum maser tue baru menjerit... Pujuk2 kejap, ok la.




Tapi kejap jek cebiknyer, pastu ligat balik tangan. Nak mengocah meja doktor lak. Itu la paed Aina, Dr Hadrami dari Ar-Ridzuan. Suka bawak Aina jumpa dier coz kalo nak cucuk dan cek baby, dier pandai amik hati.




Selesai jek, terus keluar, tunggu bil. Budak tecit nie, pantang nampak kamera, pandai jek mencari 'arah'. hehehe... Dalam lift pun jadi.



Kaki gebu yang kena cucuk... sian anak ibu.







Alhamdulillah, takde demam pun. Tak penah rasanya dier amik cucuk dan demam. Selalunya ok jek... Penah la demam, tapi bukan sebab cucuk. Selalunyer coz berjangkit nga isi rumah la....


Pada usia yang sebegitu, Aina seorang anak yang sihat, InsyaALLAH. Dah makin lasak... Dah pandai menjulur ke belakang. Kalo dibiar atas tilam sengsorang dier leh golek2 sampai atas lantai... Laju lak tue, cam citer hindustan tue.... Semua barang yang pegang kalo boleh nak bawak masuk mulut.....


Dah makin bising. Tapi, kat umah je la. Kalo kat luar & jumpa ngan orang tak kenal dier nie pendiam tp sengih tetap sengih... Dier takde masalah ngan orang, takde meragam kalo orang lain pegang, tapi kalo mood tak baik, meragam la jugak... Dah macam2 perkataan boleh keluar dari mulut dah.... Kekadang terdengar jugak bunyi ibu, abah tue....Alhamdulillah.


Kalo letak depan tv, cara dier mandang tv tue cam paham bebeno ape yg dier tengok.... Time kusyuk tue, jangan la dihalang pemandangan mata dier ngadap tv tue, kompom marah. hehehe...


Dah makan solid food.. mula dengan nestum. Dan skang dah start makan bubur nasik. Setakat nie semua berjalan dengan baik...


Semoga Aina membesar ngan sihat, jadi anak solehah dan berjaya ye sayang....(-_-)






Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin