10 Ogos 2011

Segarnya bayam itu


Cer ko tengok betapa bercahayanya bayam nie.. Betapa gebu daun2 nyer yang menghijau.... Itu menandakan yang bayam ini sangat fresh......



Memanggggg fresh giler. Dipetik direct dari pokok dan terus makan... Oh...! Manisnya bayam yang fresh ini.... Cukup dibuat tumisan, tanpa diganggu perasa tiruan, rasanya sangat sedap.......



Tergoda tak korang ngan bahasa2 indah aku diatas... hehehe. Memang fresh pun. Petik belakang umah, terus masak. Memang terserlah rasa bayam yang ori... Pasnie nak tanam aper lak yek, buat menambah selera. Skang nie nak go green jek...hehehe.

Bubur Aina pun aku guna bayam fresh nie... Dier memang suker bayam.... laju jek bubur nasi masuk mulut... sedap la tue....

Orang lain dah lama dah menanam utk makan sendiri. Aku yang baru sikit dapat, bukan tanam sendiri lak tue, mak yang tanam, bising 1 kampung...hahaha..... Takpe, pasnie aku lak tanam.










Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin