22 November 2011

1 ke Jawa, 2 ke Barat

Sejak si Aina nie dah makan memacam, asyik la cerita pasei makan jek... :)
Hari2 la sibuk pikir aper menu nak buat kat dier......

Semalam buatkan soto idola kecil tuk Aina... Nama tak mo kalah... hehehe. Soto nie ikut versi aku la. Ari tue ader nampak kak Farah buat soto tuk anaknyer, tapi versi dier lagik best. Versi aku nie, versi gemuruh tengok bola...:D


Kebetulan malam tadi disuruh masakkan soto tuk menu mesyuarat opis ari nie, jadi bersoto jugak le Aina. Senang ibu. Dan nampaknyer dier suker, habis la jugak 3 suku nasik impit yang kecik tue.. Bagus2... Ibu pun suka makan soto, jadik pasnie senang nak masak2... Sekali jalan jek.

Kalo ikutkan aku, soto jek menu malam tadi sudah, tapi abahnyer tak makan soto daa... Kena la masak lain. Sbb malas nak masak nasik dan berlauk2, maka buat chicken chop je la... Sonang. Abahnyer tak brape suker sup jgak, kalo tak goreng telo makan ngan sup ayam pun dah o.k... Susah nak melayan tekak abahnyer. hehehe.

Nie dier, Spicy oriental chicken chop with blackpepper sauce....  Muahahaha... Pun takmo kalah namanyer... hehehe


Kosong je kan... Sebab malam tadi bola, mogok masak sayur. Makan je la aper yg ader. Takyah sayur mayur dah.... Resepi amik kat My Resepi. Nanti lain episod i letak resepi yek...


Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin