16 November 2011

Homemade cheezy wedges

Tumpang lalu, sticky post yek...

Sesekali meh kiter buat sendiri makanan yang kiter suker makan. Kalo ikutkan wedges nie ader jer jual kat pasaraya2 atau kedai2 runcit seantero Malaysia nie. Nak senang beli, goreng, makan...

Tapi aku saje jek feeling2 jadi chef, nak buat wedges sendiri. Nie semua pengaruh dari Masterchef la nie. Agak2 nyer pasnie leh la mohon utk Masterchef Malaysia season 2 lak..hehehe.

Ok, back to the title (nak masuk masterchef kena pandai cakap omputih..:))

Ambik beberapa bijik kentang. Rebus tanpa buang kulit. Kalo buang kulit nanti manis kentang tue hilang.


Dah selesai rebus, buang kulit dan potong....


Dah tue leh la goreng pulak... Leh jugak gaul ngan tepung sikit, jadi tekstur kat luar nanti akan jadi lebih rangup. Tapi dalam kes ini, aku malas. Jadi terus jek goreng. Sebelum tue tabur sikit ngan lada hitam + garam. Takyah garam pun takpe. Goreng sampai kekuningan kat luar. Angkat.




Bancuh HCP Cheese powder ngan air panas....


Pastu tabur cantik2 atas wedges td...:p Senang kan.. Dan lebih murah dan cepat.. Dah sedia kengkawan... NGAP ler..


Untuk cheese powder tue, leh email aku tuk details at nietapah@gmail.com


... Harga RM 14/200 gm.

 



Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin