03 November 2011

Bukan rezeki Aina

Aina sayang...
Maafkan ibu yek, Ari tue (dah lupa hari ....) ibu hanya dapat bekalkan Aina ngan susu ibu lebih kurang 6 oz jek. Tapi, Alhamdulillah, Aina cam memahami jek benda tue cukup2. Takde Aina mintak2 ngan opah dah ye... Bagus anak ibu.

Sebenarnyer kan Aina, bukan ibu sengaja jek tinggalkan banyak tue. Tapi, ader kejadian yang menyedihkan, pasal tue la tak cukup sayang. Udah ler time tue susu pun tengah malu2 nak kuar. EBM beku pulak dah abis dah. Lagipun Aina bukan suka yang beku pun, jadi ibu takde la simpan banyak2...:)

Masa tue kan, ibu pam macam biasa kat opis. Tapi ntah camner ner ibu lupa bawak lide la pulak. Ader 1 jek, jadi 1 botol lagi ibu cuma tutup ngan plastik, camnie ha.... Kreatif tak ibu...hahaha. Selesai masalah ibu.


Petang tue, ibu balik drive cam biasa. Biaser la nak, biler hari2 travel jauh nie memacam dugaan yang ader. Sampai 1 tempat tue, ader orang tengah repair jalan, kat selekoh lak tue, ibu tak perasan pun. Tetiba dari 2 lane nak jadi 1 lane, terkejut ibu. Nak ke kanan, tue dah masuk lane bertentang, nak ke kiri ader keta lak, penyudahnya ibu tekan break mengejut jek.

Coolbox ibu lak duk kat atas seat sebelh. Jadi, biler ibu break jek, terus melayang ke depan nak dan tutupnyer pun terbukak sekali. Allahuakbar..! Terkejut ibu lagi sekali. Terus ibu berentikan keta nak tengok aper jadi ngan barang2 dalam tue. Angkat jek box tue, Aina tau aper jadi? Ini la yang jadi nak.... Susu yang dalam botol bertutup plastik jek tadi tumpah la. Tumpah coz plastik yang tutup tue koyak... Huhuhu.


Nak nangis ibu tengok susu tue... Terus ibu ingat Aina kat umah... Sian anak ibu kan....

Takpe la Aina, ibu akan giatkan usaha tuk simpan susu tuk Aina. Ibu nak cuba jugak cukupkan 2 tahun tuk bagi susu kat Aina. Tapi, susu ibu la nie macam segan2 la sangat nak keluar. Kalo tak cukup 2 tahun, Aina jangan marah yek. Ibu mintak maaf tau... Tapi, nanti ibu usaha lagik ye kumpul susu untuk Aina.

Salam sayang,
IBU.... :)



Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin