21 November 2011

Nasi Goreng Junior

Memberimakan kepada si kecik kat umah tue memang mencabar coz dier nak kan variety.. Kalo ari2 buat sup, tak layan. Jadi kena pelbagai. Aku banyak belajar pasal menu2 untuk baby bawah 2 tahun kat Homemade Solid Food For Baby di FB. Banyak ilmu leh belajo kat sini... Kengkadang buntu gak aper nak masak & macamaner nak masak due to baby ages..

Nie nasik goreng junior tuk Aina.. Dah lupa resepi dari saper, tapi memang dari page FB tue la.


Bahan2 : sikit bawang besar, Unsalted butter, nasi (lembik tuk baby), brokoli & carrot (ricik halus), telur.

Cara : cairkan butter dan tumis bawang, dah wangi masuk telur. pastu buh sayur mayur. Akhir sekali nasik. Senang jek.





Tiada ulasan:

Pesanan Penaja

Apa yang ada dalam blog nie adalah hasil penulisan tuan tanah dengan daya imaginasi sendiri... penerimaan adalah atas penilaian sendiri....

Menarik...!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin